Nyhet

Grattis Ystad gymnasium – vinnare av Nästa stopp 2024!

Nyhet

Från vänster Linda Stenström, Transportföretagen, Svenne Gudmundsson, Motorbranschens Arbetsgivareförbund och Per Kristiansson, Ystad gymnasium.

Sedan 2022 har Motorbranschens Arbetsgivareförbund, som är ett av förbunden inom Transportföretagen, drivit tävlingen ”Nästa stopp” för landets gymnasieskolor med fordonsteknik. Syftet är att belöna nytänk, kreativitet och ett innovativt arbete, som leder till positiv utveckling av rekryteringen. Nu kan vi stolt meddela att årets vinnare är Ystads gymnasium!

I dag fanns representanter från Transportföretagen på plats i Ystad tillsammans med Svenne Gudmundsson, ordförande för Motorbranschens Arbetsgivareförbund, för att dela ut förstapriset i tävlingen Nästa stopp: Fordonstekniska programmet! Årets vinnare är Ystads gymnasium, som belönas med 60 000 kronor för projektet ”Technician Summer Camp”. Det är en sommarskola, som syftar till att öka intresset för fordonsprogrammet och branschen, hos elever i årskurs 8.

Linda Stenström, Branschutvecklare för kompetensförsörjning på Transportföretagen, berättar att intresset för tävlingen i år varit extra stort:

–      Vi har aldrig haft så många deltagande skolor i tävlingen som det här året. Det känns roligt att kunna uppmärksamma de många insatser som gymnasieskolorna själva gör för att få fler elever att söka till sina program.

Svenne Gudmundsson fyller i: 

–      Att locka framtidens medarbetare tidigt är nyckeln till framgång!

Kvaliteten på tävlingsbidragen har i år varit mycket hög. Andrapriset på 25 000 kronor tilldelas Hulebäcksgymnasiet och tredjepriset på 15 000 kronor går i år till Rönnowska skolan.

Ett stort grattis säger vi på Transportföretagen till samtliga tre vinnare – men störst vinnare av alla är så klart branschen, som kan se fram emot många nya talanger som hittar fram genom skolornas fina insatser!

 

Det här ska Ystads Gymnasium använda vinsten till:

Ystads Gymnasium belönas med totalt 60 000 kronor som kommer att gå till:

  • Vi kommer att bjuda våra duktiga elever på tårta som tack för hjälpen med tävlingen, i form av deltagande, tips och idéer.
  • Vi kommer att ordna en studieresa för våra elever till Volvo lastvagnars fabrik i Göteborg. I samband med detta kommer våra elever även att få besöka Volvomuséet.
  • Vi kommer att införskaffa ett antal laborationsbänkar för grundläggande elteknik till våra elever.