Nyhet

Kör- och vilotidsskolan – korta filmer om det viktigaste

Nyhet

Nu lanseras Kör- och vilotidsskolan för dig som arbetar med buss och åkeri. Den består av korta filmer på olika teman som förklarar kör- och vilotider på ett enkelt sätt.

EU:s regler för kör- och vilotider har tagits fram för att öka trafiksäkerheten och ge transportföretagen möjlighet att konkurrera på lika villkor. Chaufförerna ska vara trafiksäkra, utvilade och ha bra arbetsförhållanden.

Att inte följa reglerna kan bli dyrt – och i värsta fall kan ditt företag förlora tillståndet att driva yrkesmässig trafik. Men med rätt kunskaper är det möjligt att göra rätt och vara redo vid en företagskontroll. Därför har Transportföretagen och Sveriges Bussföretag tagit fram Kör- och vilotidsskolan som riktar sig till både åkerier och bussföretag.

I korta och pedagogiska filmer får du bland annat tips på vad ditt företag kan göra för att skapa tydliga rutiner för hanteringen av kör- och vilotider, hur ni kan skapa en effektiv intern granskning och vad som krävs för att klara en företagskontroll. Du får också lära dig mer om reglerna för körning utan kort. Filmerna bygger på kunskap från Transportföretagens nätverk för kör- och vilotider, som samlar ett tjugotal medlemsföretag inom buss och åkeri.

Filmerna är användbara för alla på företaget, men riktar sig framför allt till dig som följer upp och granskar kör- och vilotider. Du hittar Kör- och vilotidsskolan på www.transportforetagen.se/kov.